Meteen naar de inhoud

Warmtepomp subsidie in Groningen

  Subsidie warmtepomp

  Een warmtepomp kopen kost flink wat geld, maar gelukkig helpt de overheid je bij de aanschaf door middel van de zogenoemde ISDE-subsidie. Deze subsidie varieërt van 500 tot 8.500 euro per type warmtepomp, waarmee het tot wel 30% van de totale kosten kan dekken. Je kunt nu al ontdekken hoeveel subsidie jij als particulier ongeveer kunt verwachten, want dit bedrag verschilt per warmtepomp en hangt vooral af van het vermogen van de warmtepomp (uitgedrukt in kW).

  ISDE-subsidie 2024-2025

  De ISDE-subsidie is een overheidsregeling die huiseigenaren in Groningen en daarbuiten aanmoedigt om te verduurzamen, bijvoorbeeld door een warmtepomp aan te schaffen of het huis te laten isoleren. Beide verduurzamingen helpen niet alleen bij het verminderen van de energiekosten, maar maken ook de terugverdientijd van een warmtepomp veel aantrekkelijker. In 2024 is er naar verwachting zo’n 600 miljoen euro beschikbaar voor deze subsidie.

  Het bedrag dat je ontvangt hangt af van het vermogen en de efficiëntie van de warmtepomp. Dit kan variëren van 500 euro voor een warmtepompboiler tot 8.500 euro voor grote bodemwarmtepompen. Voordat je de subsidie aanvraagt, kun je vaak al het exacte bedrag controleren met behulp van een meldcode. Deze code wordt gebruikt door de overheid om te bepalen welke warmtepomp is geïnstalleerd en hoeveel subsidie je krijgt.

  Bij het aanvragen van de subsidie is het belangrijk om op een aantal zaken te letten om vertraging te voorkomen. Zorg ervoor dat de warmtepomp door een erkend installatiebedrijf wordt geïnstalleerd, aangezien de subsidie alleen geldt voor zowel de aanschaf als de installatie van de warmtepomp. Maak dus gebruik van onze offertevergelijker en bewaar de factuur en het betaalbewijs van de warmtepomp goed.

  Als je een ondernemer, particuliere verhuurder of een andere zakelijke partij bent, let dan op de verschillen tussen de zakelijke en particuliere ISDE-regelingen. Bij de zakelijke regeling moet je de subsidieaanvraag namelijk starten vóórdat je een koopovereenkomst aangaat. Na installatie en betaling van de warmtepomp kun je de aanvraag laten vaststellen en ontvang je het bedrag binnen 8 weken op je bankrekening.

  Heb je hulp nodig bij het subsidie aanvragen? De installateurs voorzien je graag van gratis advies.